Trafik sigortası çekici ücretini karşılar mı?
Yolun ortasında kalırsanız, paniklemeye başlayabilir ve aracınızı o bölgeden başka bir yere nasıl taşıyacağınızı düşünebilirsiniz. Bu gibi durumlarda, halihazırda satın aldığınız trafik sigortanıza ek olarak sunulan çekici hizmeti devreye girer.
Zorunlu trafik sigortasında yol yardımı var mı?
Kısacası, bu sigortanın temel amacı, yolda meydana gelen bir araç kazasında diğer tarafa verilen zararı karşılamak ve sigortalıya hasara karşı güvence sağlamaktır. Bu nedenle, zorunlu trafik sigortası kapsamında ek sigorta teminatı sağlanmadığı sürece, çekme gibi yol yardım hizmeti sunulmaz.
Çekici masrafı kim öder?
Çekici sigortası kapsamı, aracın bulunduğu yerden alınmasını ve en yakın garaja, benzin istasyonuna veya lastikçiye götürülmesini içerir. Servis ücreti gibi masraflar, poliçede yer alan birincil ve ek teminatlara göre sigorta şirketi tarafından karşılanır.
Kazada çekici ücretini kim öder?
Kaza raporu oluşturulduktan sonra aracınız artık sürülemez durumdaysa, sigorta şirketinizin çekme sigortası varsa, aracınızı garaja geri götürmesi için bir çekici çağırabilirsiniz. Kazada kusurlu değilseniz, kazaya karışan diğer taraftan çekme masraflarını talep etme hakkınız vardır.
Zorunlu trafik sigortası neleri karşılamaz?
Trafik sigortası, sorumlu olduğunuz bir trafik kazasında üçüncü kişilere verdiğiniz zararı karşılar; sigortalının aracına gelen zarar karşılanmaz. Bu nedenle, hırsızlık riski yalnızca araç sigortasıyla karşılanabilir. Trafik sigortası çalınan bir araç için ödeme yapmaz.
Sigorta çekici hizmeti kaç km?
Çekme hizmetleri genellikle belirli bir kilometre sınırı içinde sunulur. Bu sınır bazen 50 km olabilir, ancak diğer zamanlarda 150 km veya daha fazla olabilir. Bazı sigorta şirketleri, sigorta poliçesinin bir parçası olarak ek ücret ödemeden 100 km’ye kadar çekme hizmeti sunar.
Sigortadan çekici hizmeti nasıl alınır?
Sigorta çekme hizmetini nasıl kullanırsınız? Öncelikle sürücü hasarı bildirmeli ve yardım talep etmelidir. Aracın konumu ve gerekirse diğer önemli bilgiler daha sonra sigorta şirketine iletilecektir. Daha fazla makale… •7 Haziran 2024
Yol yardım ücreti ne kadar?
Ocak 2025’te asgari ücretin artmasıyla birlikte yemek ve ulaşım yardımları yenilendi. Maliye Bakanlığı’na göre yol yardımı 126 TL, yemek yardımı ise 240 TL oldu.
Zorunlu trafik sigortası asistans hizmetleri nelerdir?
Quick Sigorta, Süper Yardım paketiyle çekici hizmetlerinden, kaza veya arıza halinde konaklamaya, aracın arızalanması halinde seyahat masraflarına, tıbbi ve doktor hizmetlerine, depo doldurulmasında çekici hizmetlerinden, lastik değişimine ve acil servis ihtiyaçlarınıza kadar her türlü ihtiyacınızda yanınızda.
Çekici km başı kaç TL?
Şehirlerarası yolculuklarda çekici fiyatının hesaplanması. Örneğin şehir merkezine 15 km mesafede çekici fiyatı; ortalama kilometre fiyatı 20 TL iken şehirler arası 150 km mesafede ortalama kilometre fiyatı 10 TL olabilmektedir.
Türkiye sigorta trafik sigortası çekici hizmeti var mı?
Yetkili araç servisinin kaza mahalline kadar 50 km’ye kadar tek yön nakliye ücreti ve 1 saate kadar servis işçilik ücreti firma tarafından karşılanacaktır. Araç yerinde tamir edilemiyorsa çekici hizmeti sağlanacaktır.
Yol yardım paketi nedir?
Yol yardımı, sürücülerin yolda araçlarıyla karşılaşabilecekleri her türlü soruna çözüm sağlayan bir hizmettir. Yol yardımı hizmetleri genellikle sürücülere kaza, araç arızası, lastik patlaması ve yakıt sıkıntısı gibi acil durumlarda yardımcı olur.
Kazada fotoğraf çekmedim ne yapmalıyım?
Polis raporu alın: Polis kaza mahalline çağrıldıysa, polis raporu isteyin. Hasarın fotoğraflarını sonradan çekin: Aracınızı güvenli bir yere götürdüğünüzde, hasarın fotoğraflarını çekin. Sigorta şirketinize bildirin: Kazadan hemen sonra sigorta şirketinize haber vermeniz önemlidir.
100’de 100 kusurlu kazada sigorta hasarı karşılar mı?
Trafik kazasında %100 kusurlu olmak; %100 haksız olmak demektir. Hasar masrafları diğer tarafın trafik kazası sigortası tarafından karşılanmaz. Bu nedenle, tamamen kusurlu olan kişi hasar masraflarını kendi cebinden ödemek zorunda kalabilir – eğer araç sigortası yoksa.
Trafik sigortası kazada kaç paraya kadar ödüyor?
Trafik sorumluluk sigortası karşı tarafın hasarının ne kadarını karşılıyor? Sigorta poliçelerinin kapsamı Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı tarafından belirlenen limitler dahilinde düzenleniyor. 2025 yılı için hasar limitleri araç başına 300.000 TL’ye kadar çıkıyor. Kaza başına tazminat miktarı ise 600.000 TL olarak belirlendi.
Zorunlu trafik sigortası yanan aracı karşılar mı?
Zorunlu trafik sigortası, karşı tarafa verilebilecek zararları karşılar. Bu nedenle araçta herhangi bir nedenle çıkan yangın, zorunlu trafik sigortası kapsamında değerlendirilmez.
Türkiye sigorta trafik sigortası çekici hizmeti var mı?
Yetkili araç servisinin kaza mahalline kadar 50 km’ye kadar tek yön nakliye ücreti ve 1 saate kadar servis işçilik ücreti firma tarafından karşılanacaktır. Araç yerinde tamir edilemiyorsa çekici hizmeti sağlanacaktır.
Trafik sigortası aracın ne kadarını karşılar?
Trafik sorumluluk sigortasında araç başına maddi hasar teminatı ile bir kazada karşı aracın uğrayacağı maddi hasara karşı teminat altına alınırsınız. Araç başına teminat limiti 300.000 TL’dir. Kazadan siz sorumluysanız karşı aracın uğradığı hasarı 300 Euro’ya kadar ödemeniz gerekir.
Yol yardımı ücretli mi?
Bu gibi durumlarda araç sahipleri sigorta şirketlerinden herhangi bir hak talep edemezler. Yol yardımına ihtiyaç duyan araç sahipleri, örneğin köprüler ve otoyollar için yol yardımı ücretlerini ve geçiş ücretlerini kendileri ödemek zorundadır.